Poznáte najznámejšie sexuálne deviácie a úchylky? Veľký prehľad spoločensky menej prijateľných techník a praktík

Peter Kacián Téma
30. septembra 2024 0

Sexuálne deviácie a úchylky predstavujú najrôznejšie praktiky a techniky, ktorých jediným účelom je vlastne „iba“ dosiahnutie primeraného vzrušenia a orgazmu. Väčšina z nich je spoločensky tolerovaná, no niektoré sú už vo svojej podstate nebezpečné nielen jedincovi, ktorý ich prevádzkuje, ale aj pre jeho okolie. Chcete vedieť aký rozmanitý je sexuálny život? Toto je 100 najznámejších sexuálnych deviácií a úchyliek. Nájdete medzi nimi svoje fantázie aj vy?

💡 TIP na produkt - eJoy
eJoy recenzia prípravku, skúsenosti
  • výživový doplnok pre lepšiu erekciu a zvýšenie libida u mužov
  • podporuje všetky sexuálne funkcie, najmä erekciu a výdrž, a zdravšiu prostatu
  • optimálna kombinácia prírodných aktívnych látok: Kotvičník, Maca, Saw Palmetto, L-arginín, L-citrulín, Chilli + vitamíny C a D
  • je vhodný na pravidelné užívanie pretože nemá žiadne vedľajšie účinky
19,90 €

💡 TIP č.1: aktívna telefonická podpora (Pon – Pia / 8:00 – 16:00)💡 TIP č.2: rýchle doručenie (kuriérom do 48 hodín)

Čo vlastne sú tie sexuálne deviácie a úchylky

Najprv si ale povedzme, čo vlastne pod pojmom sexuálne deviácie máme rozumieť. Sexuálna deviácia či úchylka je také správanie alebo akt/jav, ktoré vybočuje z bežne uznávaných spoločenských noriem v oblasti sexuálneho života. Alebo inak psychiatrické a sexuologické označenie prejavov našej sexuality, ktoré sú v príslušnej kultúre a dobe považované prinajmenej za neobvyklé až nenormálne. Označuje sa tiež pojmom parafília.

Sexuálne deviácie a úchylky sú často najprv „len“ neobyčajné sexuálne fantázie, ale vďaka nutkavej potrebe sa často vedia preniesť aj do reálneho správania voči objektom či osobám. Pokiaľ sú to praktiky, ktoré pôsobia deštruktívne a spôsobujú nepohodlie či bolesť a sú proti vôli objektu či osoby, sú považované za spoločensky neprípustné a nebezpečné. V takom prípade je to trestne postihované – deviant musí podstúpiť dlhodobú odbornú liečbu.

 

Veľký prehľad najznámejších sexuálnych deviácií a úchyliek (abecedne)

Sexuálnych deviácií a odchýliek od „normálneho“ sexuálneho správania je naozaj veľké množstvo. Od tých, ktoré sú všeobecne známe ako sú napríklad základné formy fetišizmu, voyerizmus, sadomasochizmus či pedofília až po ojedinelé úchylky týkajúce sa amputovaných častí tiel, plyšových hračiek a mnoho ďalších. Toto je 100 najznámejších deviácií na svete:

 

Sexuálne deviácie a úchylky A-A (Abasiofília až Autopedofília)

 

1. Abasiofília

Sexuálna príťažlivosť k ľuďom so zdravotným postihnutím, často zameraná na osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu.

2. Ablutofília

Podstatou tejto úchylky je vzrušenie z horúcej vody, napríklad v sprche. Často vyvolané len obyčajnou predstavou horúcej pary na jeho tele.

3.Acrotomofília

Sexuálne vzrušenie z amputovaných končatín, kde jednotlivec pociťuje fascináciu alebo túžbu po kontakte s osobou, ktorá podstúpila amputáciu.

4. Agalmatofília

Sexuálna príťažlivosť k sochám, bábikám alebo figurínam. Jednotlivci pociťujú vzrušenie z neživých objektov, ktoré zobrazujú ľudské telo, často vo fixovaných pózach.

5. Agorafília

Vzrušenie z vykonávania sexuálnych aktivít na verejných miestach, často motivované exhibicionizmom alebo túžbou po riziku byť pristihnutý pri akte.

6. Algolagnia

Sexuálne uspokojenie získané z bolesti alebo z jej spôsobovania. Môže zahŕňať sadizmus (pôžitok z spôsobovania bolesti) alebo masochizmus (pôžitok z prijímania bolesti).

7. Alvinofília

Úchylka zameraná na ľudský pupok. Jedinca sexuálne vzrušuje hladenie, lízanie či iné dráždenie pupku.

8. Amaurofília

Jedinec s touto úchylkou je vzrušený pri predstave, že je sexuálne aktívny s partnerom, ktorý má poškodený zrak, alebo úplne absentuje.

9. Andromimetofília

Sexuálna príťažlivosť k ženám, ktoré sa obliekajú alebo správajú ako muži. Tento typ parafílie je spojený s fascináciou nad zmenou rodových stereotypov a prejavov.

10. Anilingus

Orálny sex vykonávaný na análnom otvore. Praktika je pre väčšinu tabu, no u niektorých dokáže vyvolať intenzívne fyzické a psychologické uspokojenie.

11. Anthropophagolagnia

Sexuálna fantázia alebo vzrušenie spojené s kanibalizmom, najmä s predstavou konzumácie partnera. Táto úchylka môže byť extrémne nebezpečná, pretože súvisí s násilím a poškodzovaním.

12. Apotemnofília

Túžba podstúpiť amputáciu kvôli sexuálnemu uspokojeniu. Je nebezpečná, môže viesť až k sebapoškodzovaniu.

13. Asfyxiofília

Sexuálna vzrušivosť pri dusení, či už sebou alebo partnerom, s cieľom zvýšiť pocit slasti. Môže byť nebezpečná kvôli riziku udusenia a náhodnej smrti.

14. Autodermantofágia

Pri tejto odchýlke človeka dráždi a vzrušuje pojedanie (alebo aspoň predstava) vlastnej kože, najčastejšie suchej či odlúpnutej.

15. Autonepiofília

Sexuálna vzrušivosť pri predstave alebo hraní role dojčaťa. Jednotlivci sa často obliekajú do plienok alebo simulujú správanie typické pre malé deti.

16. Autopedofília

Sexuálna vzrušivosť dospelého jednotlivca pri predstave, že je dieťaťom. Toto zahŕňa nielen fantáziu, ale aj hranie rolí ako dieťa v rôznych sexuálnych situáciách.

 

Sexuálne deviácie a úchylky B-E (Belonefília až Exofília)

 

17. Belonefília

Sexuálne vzrušenie v tomto prípade spôsobujú ostré hroty predmetov – ihly, špendlíky… „Nadstavbou“ je vzrušenie z ich zapichovania.

18. Biastofília

Sexuálne vzrušenie z prepadnutia alebo útoku na nič netušiacu obeť. Táto parafília je extrémne nebezpečná, pretože môže viesť k skutočnému násiliu alebo zneužívaniu.

19. Big Beautiful Woman (BBW)

Jedinca vzrušujú obézne ženy alebo ženy s väčšou nadváhou. Opozitum je BHM, čiže Big Beautiful Man.

20. Chronofília

Sexuálna príťažlivosť k partnerom rôzneho veku, zvyčajne so značným vekovým rozdielom. Ide najmä o preferenciu pre výrazne mladších alebo starších partnerov.

21. Cuckold

Vzrušenie muža pri sledovaní svojej partnerky pri sexuálnych hrách s iným partnerom. (pozri článok)

22. Dacryfília

Sexuálne vzrušenie vzniká pri pohľade na slzy alebo plač a vzlyky inej osoby. Jednotlivec ťaží z nepriaznivého emocionálneho stavu partnera alebo jeho zraniteľnosti.

23. Defloration mania

Pri defloračnej mánii muža najviac vzrušuje, ak môže pripraviť o panenstvo čo najviac dievčat.

24. Dendrofília

Sexuálna príťažlivosť k stromom alebo iným rastlinám. Jednotlivec môže cítiť vzrušenie z dotyku, interakcie alebo dokonca z fyzického kontaktu so stromami.

25. Didaskalofília

V tomto prípade ide o úchylku, kedy žiaka priťahuje jeho učiteľ alebo naopak.

26. Dippoldizmus

Nebezpečná a trestná deviácia, ktorá spočíva v dosahovaní vzrušenia pomocou vykonávania telesného trestu na dieťati.

27. Dorafília

Sexuálna fascinácia kožou alebo kožušinou zvierat. Často zahŕňa nosenie alebo dotýkanie sa kožušiny, pričom takáto stimulácia je zdrojom vzrušenia.

28. Emetofília

Sexuálne vzrušenie spojené so zvracaním. Táto parafília zahŕňa buď sledovanie, vyvolávanie alebo samotné zvracanie ako súčasť sexuálnej aktivity.

29. Eproctofília

Sexuálne vzrušenie z „prdenia“. Zahŕňa fascináciu zvukmi a/alebo vôňami, ktoré spôsobuje plynatosť partnera.

30. Erotografománia

Sexuálne vzrušenie z písania obscénnych alebo explicitných správ. Môže ísť o posielanie erotických listov, emailov alebo SMS správ, ktoré slúžia ako stimul pre autora.

31. Erotolália

Sexuálna vzrušivosť z používania obscénnych alebo explicitných slov počas sexuálnych aktov alebo komunikácie. K vzrušeniu dochádza v rámci neslušnej alebo vulgárnej verbálnej interakcie.

32. Exhibicionizmus (23)

Sexuálne vzrušenie zo zobrazovania vlastnej nahoty pred nič netušiacimi osobami. Exhibicionisti pociťujú potešenie z reakcií šoku alebo zahanbenia u ostatných.

33. Exofília

Ľuďom s exofíliou spôsobuje rozkoš a vzrušenie predstava sexu s mimozemšťanmi či inou formou života v nehumanoidnej forme.

 

Sexuálne deviácie a úchylky F-I (Fetišizmus až Injektománia)

 

34. Fetišizmus

Úchylka, pri ktorej vzniká vzrušenie z neobvyklých predmetov, materiálov alebo častí tela (napr. topánky, latex, nohy). Jednotlivec môže dosiahnuť uspokojenie len prostredníctvom týchto stimulov.

35. Frotteurizmus

Sexuálne vzrušenie z trenia sa o nič netušiacich ľudí na verejných miestach, ako napríklad v davoch. Zvyčajne ide o anonymné dotýkanie sa bez súhlasu.

36. Formikofília

Jedinca sexuálne vzrušuje pocit, že po tele lozia malé tvory, najčastejšie hmyz. Tento typ úchylky zahŕňa aj fyzickú stimuláciu spôsobenú kontaktom s hmyzom.

37. Furry sex

Človek s touto úchylkou dokáže dosiahnuť orgazmus jedine kopuláciou v prevlečení za nejaké zviera.

38. Gatofília

Sexuálna odchýlka, kedy jedinca vzrušuje predstava sexuálneho kontaktu s mačkou.

39. Gerontofília

Sexuálna príťažlivosť k výrazne starším osobám. Človek postihnutý touto deviáciou si vyberá sexuálnych partnerov, ktorí sú v pokročilom veku.

40. Gynandromorfília

Sexuálna príťažlivosť k osobám s fyzickými charakteristikami oboch pohlaví. Zvyčajne sú tieto transgender osoby, hermafroditi alebo ľudia, ktorí  prešli aspoň čiastočnou pohlavnou transformáciou.

41. Gynekolofília

Muža pri tejto odchýlke vzrušuje vydávanie sa za gynekológa – v predstavách alebo aj reálne.

42. Hematolagnia

Sexuálna fascinácia krvou. Jednotlivec pociťuje vzrušenie pri kontakte s krvou, pri pohľade na ňu, alebo dokonca už pri myšlienke na krvácanie počas sexuálnej aktivity.

43. High heels

Sexuálne vzrušenie z vysokých a ostrých podpätkov. Obľúbená súčasť BDSM praktík.

44. Hirsutofília

Intenzívne vzrušenie vyvoláva nadmerné ochlpenie partnera. Jednotlivci s touto úchylkou sú fascinovaní mužmi alebo ženami najmä s výrazne hustými alebo dlhými chlpmi.

45. Homilofília

V tomto prípade jedinca nevzrušujú náboženské predmety ale samotný obrad.

46. Hybristofília

Sexuálna príťažlivosť k osobám, ktoré sa dopustili násilných alebo zločineckých činov. Často sa spája s obdivom k nebezpečným a kriminálnym postavám.

47. Injektománia

Nebezpečná úchylka, ktorá spočíva v dosiahnutí vzrušenia zo vstrekovania rôznych tekutín do vlastného alebo partnerovho tela pomocou injekčných striekačiek.

 

Sexuálne deviácie a úchylky K-M (Kaudalizmus až Menofília)

 

48. Kandaulizmus

Kandaulizmus je sexuálna praktika alebo fantázia, v ktorej muž ukazuje svoju partnerku, alebo jej nahé obrázky iným ľuďom, najmä mužom pre svoje vlastné voyeurské potešenie (viac v mojom článku).

49. Kastrátofília

Sexuálna úchylka, pri ktorej dochádza k vzrušeniu vďaka predstavám či priamo sexuálnym kontaktom s ľuďmi, ktorí podstúpili kastráciu.

50. Katoptronofília

Vzrušuje vás pohľad na seba v zrkadle počas sexuálnych aktivít? Tak to ste katoptronofilik. Takto „postihnuté“ osoby pociťujú uspokojenie zo sledovania svojich vlastných sexuálnych aktivít.

51. Keraunofília

Keraunofília je sexuálne vzrušenie z bleskov a hromov. Môže zahŕňať vzrušenie pri sledovaní búrky alebo už len pri predstave, že sa nachádzate v nebezpečných prírodných podmienkach.

52. Kleptofília

Sexuálne vzrušenie z krádeže alebo zo získania vecí nelegálnou cestou. Jednotlivec môže pociťovať zvýšené vzrušenie počas alebo po akte krádeže.

53. Klimakofília

Sexuálne vzrušenie v tomto prípade prichádza z extrémnych situácií, kde hrozí vysoký stupeň nebezpečenstva, ako je napríklad aj hrozba smrti.

54. Knismolagnia

Ak ste vzrušení zo šteklenia, pravdepodobne „trpíte“ knismolagniou. Šteklenie je takým silným zdrojom fyzického uspokojenia, že často vedie až k sexuálnemu vyvrcholeniu.

55. Koprofília

Koprofília je sexuálna fascinácia výkalmi. Tento typ parafílie je spojený s kontaktom, pozorovaním alebo zapájaním výkalov do sexuálnych praktík.

56. Laktofília

Sexuálna fascinácia a príťažlivosť k materskému mlieku alebo dojčiacim ženám. Vzrušenie sa stupňuje nielen pri sledovaní dojčenia, ale môže to byť aj samotné pitie materského mlieka.

57. Latronudia

Latronudia je sexuálna vzrušivosť z predstieranej hanblivosti alebo cudnosti. Pre týchto jedincov je kľúčové predstieranie nevinnosti, ktoré vyvoláva vzrušenie.

58. Masochizmus

Jedna z najznámejších úchyliek spôsobuje vzrušenie z prijímania bolesti, utrpenia alebo poníženia. Masochisti často vyhľadávajú partnerov, ktorí im spôsobujú bolesť alebo ponižujúce situácie ako formu stimulácie.

59. Mechanofília

Sexuálna príťažlivosť k mechanickým objektom, ako sú autá, stroje alebo iné technické zariadenia. Dospieť to môže až k sexuálnemu aktu s týmto objektom.

60. Microfília

Človek trpí microfíliou ak pociťuje sexuálnu príťažlivosť k ľuďom veľmi malého vzrastu, vrátane trpaslíkov alebo osôb s nanizmom.

61. Menofília

Sexuálna fascinácia menštruačnou krvou. Jednotlivci s touto deviáciou pociťujú vzrušenie pri kontakte s menštruačnou krvou alebo dokonca len pri myšlienke na ňu.

 

Sexuálne deviácie a úchylky N-P (Naratofília až Pyrománia)

 

62. Naratofília

Sexuálna vzrušivosť zo sexuálne explicitných príbehov alebo naratívov. Vzrušenie sa dosahuje čítaním alebo počúvaním erotických rozprávaní.

63. Nekrofília

Deviácia, ktorú definuje sexuálny vzťah k mŕtvym telám, prípadne len k myšlienke sexuálneho aktu s mŕtvym partnerom. Táto úchylka je v našej spoločnosti považovaná za extrémne tabu a je samozrejme nelegálna.

64. Nekrovoyeurizmus

Sexuálne vzrušenie z pozorovania mŕtvych tiel bez toho aby prebehol reálny kontakt. Tento typ deviácie zahŕňa fascináciu nad samotným pohľadom na mŕtve telo.

65. Nosocomefília

Nosocomefília je sexuálna príťažlivosť k nemocniciam alebo k zdravotníckemu prostrediu. Pre jednotlivcov môže byť vzrušujúce nosenie zdravotníckeho oblečenia alebo aj hra na pacientov a doktorov.

66. Nymfománia

Sexuálna deviácia ale aj ochorenie žien, ktoré až chorobne túžia po sexuálnom styku.

67. Objektofília

Sexuálna príťažlivosť k neživým predmetom. Títo jednotlivci môžu pociťovať vzrušenie z predmetov, ako sú sochy, mosty, budovy alebo iné fyzické objekty.

68. Oculolinctus

Sexuálne vzrušenie z olizovania alebo dotýkania sa očných buliev partnera sa volá oculolinctus. Tento neobvyklý typ deviácie môže byť naozaj nebezpečný kvôli riziku infekcie alebo zranenia očí.

69. Odaxelagnia

Vzrušuje vás pri sexe hryzenie alebo intenzívne škrabanie tela? Tak to pokojne môže byť úchylka zvaná odaxelagnia. Hryzenie môže byť jemné alebo intenzívne, pričom bolesť je kľúčovým stimulom pre partnerov.

70. Onanizmus

Význam tejto úchylky je zrejme jasný každému, ide o chorobnú posadnutosť týkajúcu sa sebaukájania. Musí to byť však v nadmernej intenzite, niečo, čo je príliš časté.

71. Piktofília

Piktofília je „obyčajná“ závislosť na sledovaní porna alebo pornografických obrázkov.

72. Pedofília

Nelegálna úchylka, ktorá spočíva v sexuálnom vzrušení pri kontakte s deťmi, najčastejšie ešte predpubertálneho veku.

73. Pederastofília

Sexuálna príťažlivosť k mladým adolescentným chlapcom. Úchylka má síce spojitosť s niektorými starovekými kultúrami, ale v súčasnosti je ilegálna a morálne odsudzovaná.

74. Piktorofília

Sexuálne vzrušenie z maľovania alebo fotografovania nahých tiel. Erotickým zážitkom je samotný akt zachytávania tela umením.

75. Plushofília

Ak niekoho vzrušujú plyšové hračky alebo kostýmy, pokojne môže ísť o plushofíliu..

76. Podofília (footfetish)

Podofília alias footfetish je sexuálna príťažlivosť zameraná na chodidlá. Podofili môžu byť fascinovaní vzhľadom, vôňou, dotykom alebo starostlivosťou o nohy a pri kontakte s nimi pociťovať silné vzrušenie.

77. Pygofília

Ak vás fascinuje zadok partnera, ľahko to môže byť aj pygofília. Je ale pravda, že sa jedná skôr o extrém, kedy „postihnutá“ osoba aktívne vyhľadáva partnerov s výraznými alebo atraktívnymi tvarmi zadku, a ktoré sú pre neho hlavným zdrojom vzrušenia.

78. Pyrománia

Pyrománia je sexuálna vzrušivosť z ohňa alebo jeho zakladania. Zahŕňa fascináciu s plameňmi, horiacimi objektmi a požiarmi, ktoré sa stávajú zdrojom uspokojenia a napätia.

 

Sexuálne deviácie a úchylky R-T (Retifizmus až Troilizmus)

 

79. Retifizmus

Sexuálna príťažlivosť k obuvi, najmä topánkam, sa nazýva retifizmus. Retifisti môžu byť fascinovaní rôznymi typmi – od vysokých podpätkov až po tenisky, pričom kontakt s nimi slúži ako erotická stimulácia.

80. Salirománia

Sexuálne vzrušenie z poškvrňovania alebo znečisťovania osoby alebo predmetu, napríklad blatom, jedlom alebo inými látkami. Môže zahŕňať aj ponižujúce scenáre.

81. Sadizmus

Sadizmus definuje sexuálne vzrušenie zo spôsobovania bolesti, utrpenia alebo ponižovania inej osoby. Sadisti nachádzajú potešenie v dominancii a ovládaní partnera počas sexuálnych aktivít.

82. Siderodromofília

Sexuálna fascinácia s vlakmi alebo cestovaním vlakom. Pre jedincov s touto úchylkou môže byť vzrušenie spojené s pohybom vlakov, zvukom jazdy po koľajniciach alebo interakciou v železničnom prostredí.

83. Sitofília

Sexuálne vzrušenie z jedla alebo jeho používania počas sexuálneho aktu. Môže zahŕňať konzumáciu jedla alebo použitie jedla ako erotickej pomôcky.

84. Skatofília

Človek s touto úchylkou dosahuje vzrušenie pomocou telefonovania, či písania krátkych textových správ.

85. Somnofília

Sexuálna túžba po sexuálnom kontakte s nevedomým alebo spiacim partnerom. Táto parafília môže byť nebezpečná a nelegálna, najmä ak sa deje bez súhlasu partnera.

86. Stigmatofília

Jedinec postihnutý touto úchylkou je fascinovaný a vzrušený pohľadom či dotykom jazvy na tele.

87. Stygiofília

Sexuálne vzrušenie zo zážitkov spojených so smrťou alebo podsvetím. Jednotlivci môžu pociťovať uspokojenie z temných, strašidelných alebo nadprirodzených tém.

88. Symforofília

Sexuálne vzrušenie z pozorovania alebo zapojenia sa do dopravných nehôd, katastrof alebo násilných udalostí. Tento typ parafílie môže byť veľmi nebezpečný a spája sa so sklonmi k rizikovému správaniu.

89. Teratofília

Sexuálna príťažlivosť k ľuďom s deformitami alebo anomáliami. Táto deviácia zahŕňa fascináciu nad neobvyklým fyzickým vzhľadom partnera.

90. Thantofília

Sexuálna fascinácia so smrťou alebo umieraním. Táto úchylka môže byť spojená aj s morbídnymi fantáziami o mŕtvych telách alebo pohrebných obradoch.

91. Theofília (alt. Hierofília)

Sexuálna úchylka spojená s náboženskými objektmi alebo praktikami. Môže zahŕňať uctievanie alebo sexuálne fantázie týkajúce sa božstiev, náboženských symbolov alebo rituálov.

92. Trichofília

Človek je trichofilik ak ho priťahzújú najmä dlhé a husté vlasy. Vzrušenie môže poskytovať dotyk, vôňa alebo len pohľad na vlasy partnera.

93. Troilizmus

Sexuálne vzrušenie z pozorovania vlastného partnera pri sexuálnom akte s inou osobou. Troilisti často dosahujú uspokojenie zo žiarlivosti alebo zo vzrušenia z tretej strany. Niečo podobné ako cuckolding, ten ale môže dospieť až k tomu, že žena sa nechá dokonca až oplodniť cudzím mužom pod dohľadom svojho partnera.

 

Sexuálne deviácie a úchylky V-Z (Vampirizmus až Zoofília)

 

94. Vampirizmus

Vampirizmus je sexuálne vzrušenie z pitia krvi, zvyčajne od partnera. Tento typ úchylky sa môže spájať s fascináciou nadprirodzenými bytosťami ako sú upíri.

95. Vorarefília

Sexuálna túžba byť zjedený alebo zjesť niekoho iného. Často ide o fantázie, ktoré zahŕňajú predstavu kanibalizmu alebo požitia partnera.

96. Voyeurizmus

Sexuálne vzrušenie z tajného pozorovania iných ľudí pri sexuálnych aktivitách alebo nahote, bez ich vedomia alebo súhlasu. Tento typ správania je nelegálny.

97. Xenofília

Sexuálna príťažlivosť k cudzincom alebo ľuďom z iných kultúr. Môže ísť o fascináciu nad odlišnosťami vo vzhľade, správaní alebo zvyklostiach.

98. Xylofília

Sexuálna fascinácia drevom alebo drevenými objektmi. Pre jednotlivcov môže byť vzrušujúci dotyk, vôňa alebo samotná textúra dreva.

99. Zygofília

Sexuálna príťažlivosť k dvojčatám alebo osobám, ktoré sú si veľmi podobné. Jednotlivci môžu mať fantázie o sexuálnych vzťahoch s identickými partnermi.

100. Zoofília

Sexuálna príťažlivosť k zvieratám. Táto deviácia je vo väčšine krajín nelegálna a je považovaná za týranie zvierat.

 

💡 TIP na produkt - Proerecta Women
Proerecta Women recenzia tabletiek pre ženy
  • prírodné tabletky pre ženy na podporu normálneho intímneho života
  • podpora menopauzálneho a menštruačného komfortu
  • pozitívny vplyv na ženské libido, potenciu, celú reprodukčnú sústavu
  • prírodné zloženie: rastlinné stimulanty + vitamíny a minerály
  • bez vedľajších účinkov, dostupné bez predpisu
  • pre čitateľov Afrodiziakum.sk so zľavou – zadajte proerectax10
24,00 €

💡 TIP č.1: český eshop so zastúpením na Slovensku💡 TIP č.2: dodanie tovaru najneskôr do 2 dní💡 TIP č.3: diskrétne balenie bez popisu

 

💡 Na Afrodiziakum.sk by vás mohlo zaujímať aj:

 


Ako sa vám páčil článok?
5/5 - (1 vote)
Autor článku

Som Peter Kacián a už 10 rokov skúmam pôvod mužských sexuálnych problémov, hlavne erektilnej dysfunkcie a poruchy erekcie. Testujem postupy a výživové doplnky, pomocou ktorých je možné tieto problémy odstraňovať. Tento web píšem preto, aby som poradil, ako znovu dostať chuť na sex a ako pomôcť odstrániť znížené libido.

Komentáre
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.